Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Linguine Με Αστακό!

Χρόνος Εκτέλεσης: 20 λεπτά


Υλικά για 2 μερίδες:
4 αστακοί (μικροί)
300 γρ. ζυμαρικά linguine 
900 γρ. ζωμός γαρίδας ή θαλασσινών ή νερό
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 σφηνάκια κονιάκ
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανός
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 κ. γλ. ζάχαρη
1 κ. γλ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τους αστακούς ολόκληρους ή κομμένους στη μέση, λίγο αλατοπίπερο, το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε τον πελτέ, την ζάχαρη για 1-2 λεπτά και σβήνουμε με κονιάκ. Αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε μέσα τον ζωμό και βράζουμε για 8-10 λεπτά. Αφαιρούμε τους αστακούς από την κατσαρόλα σε μια πιατέλα, προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα αλάτι και ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας. Ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και όταν είναι σχεδόν έτοιμα τον μαϊντανό. Σερβίρουμε σε πιατέλα τα ζυμαρικά μας και στολίζουμε με τον αστακό από πάνω.

   




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου