Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Tips Λαχανικών!


Τα λαχανικά αποτελούν σημαντικό κομμάτι στη διατροφή μας λόγω των βιταμινών, των μετάλλων και ων φυσικών ινών γι' αυτό και πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο φρέσκα και αναλλοίωτα.                        
                                             

Συμβουλές:
Τι πρέπει να γνωρίζουμε λοιπόν;

  • Προτιμάμε να αγοράζουμε φρέσκα λαχανικά της εποχής. 
  • Αναζητούμε παραγωγούς όπου θα μας προμηθεύουν καλής ποιότητας φρέσκα και αγνά προϊόντα.
  • Αγοράζουμε μικρές ποσότητες λαχανικών ώστε να τις καταναλώσουμε άμεσα.
  • Δίνουμε μεγάλη προσοχή στο πλύσιμο των λαχανικών. Πλένουμε σχολαστικό, είναι απαραίτητο για να απομακρύνουμε από πάνω τους τους παθογόνους μικροοργανισμούς. Όσο αφορά τα φρέσκα χόρτα πλένονται με άφθονο νερό, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ξύδι και ξανά ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό.
  • Καταναλώνουμε λαχανικά με την φλούδα, όταν είναι εφικτό, γιατί αποτελεί πλούσια πηγή βιταμινών και ιχνοστοιχείων.
  • Θα πρέπει να γνωρίζουμε επίσης, ότι όσο πιο πολύ ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας και έρχονται σε επαφή με μαχαίρια τόσο μεγαλύτερη είναι η οξείδωση που δημιουργείται. 
  • Τοποθετούμε τα λαχανικά άμεσα στο ψυγείο. Τα διατηρούμε σε αεροστεγή τάπερ ή ειδικά σακουλάκια και τα τοποθετούμε στα συρτάρια του ψυγείο.
  • Η σωστή αποθήκευση των λαχανικών καθυστερεί την ωρίμανση τους.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου