Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Σπαλομίτα Κοκκινιστή Με Ζυμαρικά!

Χρόνος Μαγειρέματος: 2.5 ώρες


Υλικά για 4 μερίδες:
500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας μας
1 κιλό σπαλομίτα (μοσχάρι) σε μικρά κομμάτια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 ντομάτες τριμμένες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ.σ μαργαρίνη 
1/2 κ. γλ. ζάχαρη
κανέλα & γαρύφαλλο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το μοσχάρι μας και το αφήνουμε να στραγγίξει. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μαζί με το ελαιόλαδο και τη μαργαρίνη. Ρίχνουμε μέσα και το κρέας μας για 4-5 λεπτά να πάρει χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί, προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, ζάχαρη, κανέλα, γαρύφαλλο και 2-3 ποτήρια νερό. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας μας. Συμπληρώνουμε τακτικά νερό και στο τέλος δένουμε την σάλτσα με δυνατό βράσιμο.
Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό, τα βουτυρώνουμε και σερβίρουμε το πιάτο μας. 

Σημείωση:
Εναλλακτικά μπορούμε να βράσουμε το κρέας μας και στη χύτρα για να μειώσουμε το χρόνο. Θα χρειαστεί περίπου 20-30 λεπτά.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου