Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Κοκκινιστό Μοσχαράκι Σε Φωλιά Μελιτζάνας!

Χρόνος Μαγειρέματος: 90 λεπτά


Υλικά:
600 γρ. μοσχάρι
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 ντομάτες τριμμένες
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 σφηνάκι λευκό κρασί
1 πιπεριά πράσινη κομμένη ζουλιέν
1 κ. σ πελτέ
1 πρέζα κανέλα
1 κ. γλ. ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι

Θα χρειαστούμε επίσης: 2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκιες, 200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη και ηλιέλαιο για το τηγάνισμα.

Εκτέλεση
Προετοιμασία:
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε κάθετα στα δύο. Τις βάζουμε σε νερό με αλάτι για μισή ώρα να ξεπικρίσουν. Στην συνέχεια ξεπλένουμε, στραγγίζουμε , χαράζουμε τις μελιτζάνες στο εσωτερικό τους και τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο. Τοποθετούμε τις μελιτζάνες πάνω σε απορροφητικό χαρτί και πιέζουμε στην μέση, με ένα πιρούνι, να κάνει μια γούβα.



Για το κρέας:
Πλένουμε πολύ καλά το κρέας, το κόβουμε σε μπουκίτσες και το αφήνουμε να στραγγίσει. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο και την πιπεριά. Προσθέτουμε το κρέας και αφήνουμε να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με κρασί αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και κανέλα. Συμπληρώνουμε 2-3 ποτήρια νερό και αφήνουμε να βράσει.
Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί τη μία δίπλα από την άλλη. Γεμίζουμε κάθε μία με 2-3 κομμάτια από το κοκκινιστό μας, πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο και βάζουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά να γκραντιναριστούν. Σερβίρετε με πουρέ πατάτας, ρύζι ή τηγανιτές πατάτες.










0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου