Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Καρυδόπιτα Με Ινδική Καρύδα

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα


Υλικά :
1 φαρίνα
2  1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1  1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
1   1/4 φλ. τσαγιού γάλα
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
250 γρ. ινδική καρύδα
4-5 αυγά
2 βανίλιες

Για το σιρόπι: 3 φλυτζάνια ζάχαρη, 2 1/2 ποτήρια νερό, 1 φλούδα πορτοκαλιού.

Εκτέλεση
Προετοιμασία: Σε ένα κατσαρολάκια ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, την φλούδα και βράζουμε για 10 λεπτά.

Για την καρυδόπιτα:
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, τις βανίλιες, το ξύσμα. Στη συνέχεια λίγο-λίγο το αλεύρι και ενδιάμεσα το γάλα. Τέλος προσθέτουμε 200 γραμμάρια καρύδα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη κ αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα με 1 ώρα κ 15 λεπτά. Σιροπιάζουμε αμέσως με κρύο σιρόπι και πασπαλίζουμε με ινδική καρύδα. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου