Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Υλικά :
1 φαρίνα
2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
1 1/4 φλ. τσαγιού γάλα
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
250 γρ. ινδική καρύδα
4-5 αυγά
2 βανίλιες
Για το σιρόπι: 3 φλυτζάνια ζάχαρη,
2 1/2 ποτήρια νερό, 1 φλούδα πορτοκαλιού.
Εκτέλεση
Προετοιμασία: Σε ένα κατσαρολάκια
ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, την φλούδα και βράζουμε για 10 λεπτά.
Για την καρυδόπιτα:
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, τις βανίλιες,
το ξύσμα. Στη συνέχεια λίγο-λίγο το αλεύρι και ενδιάμεσα το γάλα. Τέλος
προσθέτουμε 200 γραμμάρια καρύδα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε το μείγμα
σε βουτυρωμένη κ αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα με 1 ώρα
κ 15 λεπτά. Σιροπιάζουμε αμέσως με κρύο σιρόπι και πασπαλίζουμε με ινδική
καρύδα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου