Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Άρτος!

Χρόνος Ψησίματος: 45 λεπτά 


Υλικά:
800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 ζάχαρη
1 κ. γλ. μέλι
200 γρ. σησαμέλαιο
1/2 κ. γλ. κανέλα
1/4 κ. γλ. γαρίφαλο
1/4 κ .γλ. γλυκάνισο (ζουμί από το γλυκάνισο)
20 γρ. μαγιά ξερή
1 πρέζα αλάτι1/4 ξύσμα πορτοκαλιού
νεράκι όσο πάρει (3 φλ. περίπου) 

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό, την μαγιά, το αλάτι, λίγο ζάχαρη, και 1 κούπα αλεύρι από το συνολικό. Φτιάχνουμε έναν χυλό και τον αφήνουμε για 30-40 λεπτά να φουσκώσει.


Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το σησαμέλαιο, την ζάχαρη, το μέλι,την κανέλα, το γαρίφαλο, το ξύσμα και το γλυκάνισο.
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και στην μέση προσθέτουμε τα δύο παραπάνω μίγματα. Ζυμώνουμε, ρίχνοντας και το νεράκι σιγά σιγά μέχρι να φτιάξουμε ένα ωραίο ζυμαράκι που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30-40 λεπτά να φουσκώσει. Λαδώνουμε ένα ταξί στρογγυλό ή μία φόρμα με λαδάκι, βάζουμε μέσα το ζυμάρι μας και αφήνουμε ξανά να φουσκώσει. Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 40-45 λεπτά.

Σημείωση:
Το γλυκάνισο τον διαλύουμε σε λίγο ζεστό νεράκι, αυτό το ζουμί ρίχνουμε στο μείγμα μας. Μπορούμε όμως να χρησιμοποιήσουμε και τους σπόρους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου