Χρόνος Ψησίματος: 30-40 λεπτά
Υλικά για 40 ζαμπονοτυροπιτάκια:
1 φύλλο κρούστας
300 γρ. κασέρι
100 γρ. ρεγκάτο
20 φέτες ζαμπόν
60 γρ. βούτυρο
80 γρ. αλεύρι
1 λίτρο γάλα
2 αυγά
Βούτυρο για το άλειμμα
Εκτέλεση
Για την γέμιση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να κάψει. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ξανθό. Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να το πάρει όλο. Κατεβάζουμε από την φωτιά, αφήνουμε λίγο να παγώσει, χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε μέσα σιγά-σιγά, ανακατεύοντας καλά. Τρίβουμε τα τυριά, ψιλοκόβουμε το ζαμπόν και τα ρίχνουμε μέσα στη μπεσαμέλ, αλατοπιπερώνουμε και είναι έτοιμη η γέμιση μας.
Ανοίγουμε τα φύλλα και κόβουμε σε σταυρό, κάθε φύλλο δηλαδή να βγάζει 4 μικρότερα.
Αλείφουμε με βουτυράκι το φύλλο, βάζουμε μια κουταλιά γέμιση στη μέση, τυλίγουμε σε ρολάκι μια φορά, πιέζουμε στο κέντρο να κάτσει λίγο η γέμιση και να αλλάξει σχέδιο, να γίνει παραλληλόγραμμο, βάζουμε τα πλαϊνά μέσα και τυλίγουμε άλλη μια φορά. Κάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα. Τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου