Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Κρέμα Ανγκλέζ (Αnglaise)

Η Κρέμα Ανγκλέζ (αnglaise) είναι βασική κρέμα στη ζαχαροπλαστικής.
Σερβίρεται σαν απλή κρέμα σε πιάτο και σαν συνοδευτικό μαζί με φύλλα κρούστας και σφολιάτας, φτιάχνοντας πολλά είδη γλυκών.

Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά




Υλικά για 1 κιλό:
750 γάλα πλήρες
250 κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
6 κρόκοι αυγών
220 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 στικ βανίλιας ολόκληρο

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα, την μισή ζάχαρη, το αλάτι. Ανοίγουμε προσεκτικά την βανίλια με ένα μαχαίρι αφαιρούμε τους σπόρους της και τους ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα μαζί με το ξύλο. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά και πριν φουσκώσει τραβάμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε το γάλα στην άκρη για δεκαπέντε λεπτά περίπου, να κρυώσει.
Παράλληλα χτυπάμε την υπόλοιπη ζάχαρη με τους κρόκους και ρίχνουμε μέσα μία-μία κουταλιά από το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα. Μόλις ρίξουμε όλο το γάλα μεταφέρουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να πήξει και να δέσει η κρέμα μας.
Σερβίρεται κατευθείαν ή παγώνει και διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 μέρες.

Σημείωση:
H σωστή θερμοκρασία που πρέπει να φτάσει η κρέμα για να είναι έτοιμη και δεμένη είναι περίπου στους 80 βαθμούς. Αν δεν διαθέτουμε θερμόμετρο, ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου