Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Σοκολατένιοι Κουραμπιέδες!

Χρόνος Προετοιμασίας: 80 λεπτά

Υλικά:
1,5-2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. ζάχαρη
300 γρ. φρέσκο βούτυρο
200 γρ. φυτίνη
300 γρ. βιτάμ
3 κρόκοι αυγών
1 πρέζα γαρίφαλο
1 πρέζα κανέλα
50 γρ. κονιάκ
50 γρ. ούζο
50 γρ. λικέρ 
50 γρ. χυμό πορτοκάλι
2 βανίλιες
150-200 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα

Για την επικάλυψη: θα χρειαστούμε 5-6 κουβερτούρες. 

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα βούτυρα με την ζάχαρη για 10 λεπτά να ασπρίσουν. Ρίχνουμε τους κρόκους τα μπαχαρικά και τα ποτά μας. Χτυπάμε δυνατά και προσθέτουμε περίπου 1,5 κιλό αλεύρι σταδιακά μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα η ζύμη και να είναι πολύ μαλακιά και αφράτη. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο ακόμα αλεύρι. Τέλος ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε με τα χέρια. Πλάθουμε κουραμπιέδες στρογγυλούς ή με διάφορα κουπάτ, τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 200 για 30-40 λεπτά. Μόλις παγώσουν λιώνουμε κουβερτούρα σε μπεν μαρί και βουτάμε προσεκτικά έναν έναν, αφήνουμε σε λαδόκολλα να στεγνώσουν.

Σημείωση:
Αν θέλουμε όσο η σοκολάτα είναι ζεστή στολίζουμε τους κουραμπιέδες με διάφορα καραμελάκια της αρεσκείας μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου