Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Χούμους!

Xρόνος Προετοιμασίας: 60 λεπτά


Υλικά 10 μερίδες:
500 γρ. ρεβίθια
200 γρ. ταχίνι
1 λεμόνι χυμό και λίγο ξύσμα
1/2 κ.γλ. κύμινο
1/2 γλ. πάπρικα γλυκιά
2 σκελίδες σκόρδο
250 γρ. ελαιόλαδο
λίγο μπούκοβο
αλάτι
πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση
Βάζουμε τα ρεβίθια στο νερό με λίγο αλάτι, από το προηγούμενο βράδυ.
Την επόμενη μέρα ξεπλένουμε και βάζουμε τα ρεβίθια σε καθαρό νερό να βράσουν για 50 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και κρατάμε το νερό.
Πολτοποιούμε τα ρεβίθια, προσθέτουμε, σκόρδο, ταχίνι, τα μπαχαρικά μας, αλάτι και ρίχνουμε το λάδι σταδιακά λίγο λίγο. Ομογενοποιούμε τα υλικά μας και σερβίρουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου