Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 20-25 λεπτά
Υλικά για 35-40 κουλουράκια:
500 γρ. φαρίνα
1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
3/4 φλ. τσαγιού βούτυρο
1 αυγό
1 ασπράδι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
4. κ.σ. γάλα εβαπορέ
2 βανίλιες
Για το άλειμμα: αυγό & γάλα
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε το αυγό, το ασπράδι, το ξύσμα, το γάλα συνεχίζοντας να δουλεύουμε με το μίξερ μας σε δυνατή ταχύτητα. Χαμηλώνουμε ταχύτητα ρίχνουμε το μισό αλεύρι, το μπέικιν και ύστερα το υπόλοιπο αλεύρι. Βγάζουμε πλέον το μίξερ και ζυμώνουμε με τα χέρια μας, μέχρι να φτιάξουμε μια αφράτη μαλακή ζύμη που θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα.
Αλείφουμε με αυγό και γάλα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινήσουν και να ψηθούν. Διατηρούνται σε κλειστό δοχείο αεροστεγώς, ώστε να παραμείνουν φρέσκα.

0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου