Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Φρέσκες Χειροποίητες Χυλοπίτες Με Κιμά!

Χρόνος Προετοιμασίας: 2 ώρες


Yλικά για 1,5-2 κιλά φρέσκες χυλοπίτες:
5 αυγά
500 γρ. γάλα
250 γρ. σιμιγδάλι
1,5-2 κιλά αλεύρι
αλάτι

Για τον κιμά:
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ντομάτες τριμμένες
2 κ.γλ. πελτέ ντομάτας
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2-3 μπαχάρια
1/2 κ.γλ. ζάχαρη
1 φύλλο δάφνης
κανέλα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Για τις χυλοπίτες:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά, το γάλα, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το αλάτι και χτυπάμε με τον γάντζο όλα μαζί τα υλικά μας μέχρι να φτιάξουμε μια σφιχτή δεμένη ζύμη. Δουλεύουμε αρκετή ώρα στο μίξερ, βάζοντας πρώτα 1,5 κιλό αλεύρι και στην συνέχεια αν χρειαστεί προσθέτουμε και το υπόλοιπο. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
Χωρίζουμε το ζυμάρι σε κομμάτια για να μπορούμε να το δουλέψουμε. Ανοίγουμε λεπτό φύλλο, αν έχουμε την μηχανή για ζυμαρικά, περνάμε από κει το φύλλο και κόβουμε λεπτές χυλοπίτες ή ότι άλλο σχήμα θέλουμε. Μπορούμε να βράσουμε τα ζυμαρικά μας όσο είναι φρέσκα ή μπορούμε να τα αφήσουμε 4-5 μέρες πάνω σε σεντόνια σε ξηρό μέρος να στεγνώσουν καλά. Έπειτα αποθηκεύουμε σε γυάλινα βάζα για να τα διατηρήσουμε. 

Για τον κιμά:
Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κιμά να καβουρδιστεί, αλάτι, πιπέρι, τις ντομάτες, τον πελτέ, δάφνη, μπαχάρια, ζάχαρη, κανέλα και νεράκι. Αφήνουμε να βράσει για 30-40 λεπτά περίπου και να δέσει η σάλτσα μας.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, τα βουτυρώνουμε  και σερβίρουμε με κιμά από πάνω.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου