60 γρ. βούτυρο
80 γρ. αλεύρι
1 λίτρο γάλα
Εκτέλεση
Κάνουμε ένα ρου άσπρο
με 60 γραμμάρια βούτυρο και 80 γραμμάρια αλεύρι και ένα λίτρο γάλα. Την αφήνουμε να βράσει και να δέσει και
ρίχνουμε λίγο φρέσκο βούτυρο.
Παράγωγα Μπεσαμέλ
Κρέμ: Είναι μπεσαμέλ και προσθέτουμε κρέμα
γάλακτος.
Χρησιμοποιείται για
λαχανικά.
Μορνέ: Είναι μπεσαμέλ στην οποία προσθέτουμε
μοσχοκάρυδο, τυρί τριμμένο (μείγμα παρμεζάνας και γραβιέρας), 1-2 κρόκους
αυγών, αλάτι, πιπέρι άσπρο. Χρησιμοποιείται για ογκρατέν ζυμαρικών και
λαχανικών.
Σουμπίζ: Προσθέτουμε στην μπεσαμέλ ψιλοκομμένο
και σοταρισμένο κρεμμύδι και διάφορα μπαχαρικά της αρεσκείας μας.
Χρησιμοποιείται για φάρσα στις τυρόπιτες, κρεατόπιτες, σπανακόπιτες.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου