Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Βρασμού: 40 λεπτά
Υλικά:
15 περγαμόντα
1.200 ζάχαρη
2.5 ποτήρια νερό
1 αστεροειδή γλυκάνισο
2-3 σταγόνες χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα φρούτα μας καλά και τα ξύνουμε ελαφρά με ένα ζέστερ ή με τον τρίφτη μας. Κόβουμε από πάνω και από κάτω και αφού έχουμε καθαρίσει τα φρούτα, χαράζουμε την φλούδα στα 4 κατά μήκος και ξεφλουδίζουμε. Βγάζουμε περίπου 60 φλούδες, τις τυλίγουμε σε ρολάκια και τις περνάμε μέσα σε κλωστή με βελόνα από το κέντρο. Μπορούμε να τις τυλίξουμε και να τις κλείσουμε με οδοντογλυφίδα μία-μία. Βράζουμε νερό σε δύο κατσαρόλες νερό και ρίχνουμε στην πρώτη όλες τις φλούδες για 5 λεπτά να βράσουν. Σουρώνουμε, στραγγίζουμε για 2-3 λεπτά και ξαναρίχνουμε τις φλούδες στην δεύτερη κατσαρόλα που βράζει για ακόμα 5 λεπτά. Στραγγίζουμε και αφαιρούμε την κλωστή ή τις οδοντογλυφίδες.
Σε μια καθαρή κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη, το νερό, τον αστεροειδή γλυκάνισο να πάρουν 2 βράσεις. Παίρνουμε τις φλούδες και τις ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι. Βράζουμε για περίπου 30-40 λεπτά μέχρι να δέσει το γλυκό μας. Πριν σβήσουμε την φωτιά ρίχνουμε και λίγο χυμό λεμονιού. Γεμίζουμε αποστειρωμένα γυάλινα βαζάκια και διατηρούμε το γλυκό μας.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου