Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Σπαγγέτι Θαλλασινών!

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 15 λεπτά

Υλικά για 4 μερίδες:
1 κιλό θαλλασινά (μύδια, γαρίδες, καλαμαράκια)
500 γρ. σπαγγέτι
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
1 σκελίδα σκόρδο 
1 καυτερή πιπερίτσα  
1/4 φλ. τσαγιού ούζο 
3 ντομάτες φρέσκιες ψιλοκομμένες 
λίγο μαϊντανός ψιλοκομμένος 
αλάτι 
πιπέρι 

Προετοιμασία:
Βράζουμε τα μακαρόνια al dente.

Εκτέλεση
Σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ολόκληρη τη σκελίδα του σκόρδου για 2΄. 
Στην συνέχεια προσθέτουμε τα καλαμαράκια ψιλοκομμένα για 3 λεπτά, τις γαρίδες για 3 λεπτά , μέχρι να αλλάξουν χρώμα και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά και σβήνουμε με ούζο, αφήνουμε να εξατμιστεί για 2 λεπτά, προσθέτουμε τις ντομάτες και βράζουμε για 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τα ζυμαρικά μας, πασπαλίζουμε με μαϊντανό, ανακατεύουμε, αναπηδώντας, το τηγάνι και σερβίρουμε.

Σημείωση: 
Δεν παραβράζουμε τα θαλασσινά γιατί σκληραίνουν.  Επίσης μπορούμε να τα φτιάξουμε με το κέλυφος ή χωρίς. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι πριν ρίξουμε τα ζυμαρικά μας, για να βράσει η σάλτσα.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου