Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 15 λεπτά
Υλικά για 4 μερίδες:
1 κιλό θαλλασινά (μύδια, γαρίδες, καλαμαράκια)
500 γρ. σπαγγέτι
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 καυτερή πιπερίτσα
1/4 φλ. τσαγιού ούζο
3 ντομάτες φρέσκιες ψιλοκομμένες
λίγο μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι
πιπέρι
Προετοιμασία:
Βράζουμε τα μακαρόνια al dente.
Εκτέλεση
Σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ολόκληρη τη σκελίδα του σκόρδου για 2΄.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τα καλαμαράκια ψιλοκομμένα για 3 λεπτά, τις γαρίδες για 3 λεπτά , μέχρι να αλλάξουν χρώμα και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά και σβήνουμε με ούζο, αφήνουμε να εξατμιστεί για 2 λεπτά, προσθέτουμε τις ντομάτες και βράζουμε για 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τα ζυμαρικά μας, πασπαλίζουμε με μαϊντανό, ανακατεύουμε, αναπηδώντας, το τηγάνι και σερβίρουμε.
Σημείωση:
Δεν παραβράζουμε τα θαλασσινά γιατί σκληραίνουν. Επίσης μπορούμε να τα φτιάξουμε με το κέλυφος ή χωρίς. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι πριν ρίξουμε τα ζυμαρικά μας, για να βράσει η σάλτσα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου