Χρόνος
Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος
Αναμονής: 30-40 λεπτά
Υλικά:
5 1/2
φλ. αλεύρι
1 φακελάκι
μαγιά
4 φλ. χλιαρό
νερό
1/2 κ.γλ. αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
Θα χρειαστούμε
επίσης:
Λάδι για το
τηγάνισμα, μέλι και κανέλα για το πασπάλισμα.
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε
το αλεύρι, το ρίχνουμε σε μια λεκάνη και το ανακατεύουμε με το αλάτι. Κάνουμε
μια γούβα στη μέση και ρίχνουμε τη μαγιά λιωμένη σε ένα φλιτζάνι νερό. Προσθέτουμε
το υπόλοιπο νεράκι και ανακατεύουμε ελαφρά με το χέρι μας μέχρι να γίνει
ένας χυλός. Το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Όταν δούμε ότι έχει σχηματίσει
φουσκάλες, η ζύμη μας είναι έτοιμη. Βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα λάδι να
κάψει, κόβουμε με ένα κουτάλι το οποίο το έχουμε βουτήξει σε νερό ή με τα
δάχτυλα μας και τηγανίζουμε.
Μόλις πάρουν χρώμα χρυσαφί, αφαιρούμε τους λουκουμάδες και τους βάζουμε σε μια πιατέλα. Περιχύνουμε το μέλι από πάνω και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Μόλις πάρουν χρώμα χρυσαφί, αφαιρούμε τους λουκουμάδες και τους βάζουμε σε μια πιατέλα. Περιχύνουμε το μέλι από πάνω και πασπαλίζουμε με κανέλα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου