Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Αλμυρή Κολοκυθόπιτα Με Φέτα!

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Xρόνος Ψησίματος: 40-50 λεπτά



Υλικά:
2 Φύλλα Σφολιάτας
1,5 - 2 κιλά τριμμένη κολοκύθα
300 γρ. φέτα σε τρίμματα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
150 γρ. ρύζι γλασέ
2 κ .σ. βούτυρο
2 αυγά
Αλάτι
Πιπέρι

Θα χρειαστούμε επίσης: 1 αυγό και λίγο γάλα

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο και βούτυρο. Προσθέτουμε την κολοκύθα τριμμένη, το μαϊντανό, τον άνηθο, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε 4-5 λεπτά να σοταριστούν όλα μαζί. Κλείνουμε την φωτιά και αφήνουμε την γέμιση μας σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει για 2-3 ώρες. Στην συνέχεια βάζουμε την γέμιση σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα αυγά και την φέτα. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθουν τα υλικά μας.
Χωρίζουμε την σφολιάτα μας σε 3-4 ίσα μέρη, ανοίγουμε κάθε φύλλο, βάζουμε γέμιση, τυλίγουμε σε ρολάκι και έπειτα στρίβουμε σχηματίζοντας ένα σαλιγκαράκι. Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 200 για 40-50 λεπτά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου