Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Υλικά:
10-12 γαρίδες Νο 2
2-3 σκελίδες σκόρδο
1/3 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1/2 βούτυρο
1 σφηνάκι ούζο
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα θα χρειαστούμε: Φέτες
λεμονιού
Εκτέλεση
Πλένουμε τις γαρίδες και τις βάζουμε σε
απορροφητικό χαρτί. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο να
ζεσταθούν. Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου ολόκληρες για 1-2 λεπτά. Βάζουμε τις γαρίδες μέσα στο
τηγάνι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Όταν οι γαρίδες αλλάξουν χρώμα και γίνουν
κόκκινες είναι έτοιμες. Αφαιρούμε το σκόρδο και σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε 2
λεπτά να εξατμιστεί και σερβίρουμε τις γαρίδες μας σε μια πιατέλα με λεμόνι.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου