Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Χοιρινό καρέ μαριναρισμένο σε μουστάρδα,μέλι και μυρωδικά.

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Αναμονής: 4-5 ώρες

Υλικά για 4-5 μερίδες:
1 κιλό χοιρινό καρέ με κόκαλο
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
3 κ.σ. μουστάρδα
1/2 φλ. τσαγιού κρασί λευκό
1 κ.σ. μέλι
δεντρολίβανο
θυμάρι
αλάτι
πιπέρι


Συνοδευτικά Λαχανικά στο ταψί:
Πατάτες, καρότα, κρεμμύδια, σέλερυ κομμένα σε μέτρια καρέ.

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε σε ένα μπολ την μαρινάδα μας. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, την μουστάρδα, το μέλι, το κρασί, τα μυρωδικά μας και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το χοιρινό μας μέσα στο μπολ και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 4-5 ώρες στο ψυγείο. 
Βάζουμε το κρέας σε ένα ταψί, προσθέτουμε τα λαχανικά μας γύρω-γύρω και από πάνω περιχύνουμε την υπόλοιπη μαρινάδα. Προσθέτουμε 1/2 ποτηράκι νερό και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 100-120 λεπτά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου