Χρόνος
Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Υλικά:
1 κιλό ώριμες ντομάτες
2 κρεμμύδια ξερά
1 σκελίδα σκόρδο
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ. σ. πελτές ντομάτας
1 κ. γλ. ρίγανη αποξηραμένη
1 κ .σ. ζάχαρη
λίγο κρασί
2-3 ποτήρια νερό
1 πρέζα κανέλα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρολίτσα σοτάρουμε το λάδι μαζί με το κρεμμύδι το οποίο
έχουμε ψιλοκόψει. Μόλις μαραθεί και πάρει χρώμα, ρίχνουμε και το σκορδάκι για 2
λεπτά και στην συνέχεια σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις ντομάτες
τριμμένες, αφαιρώντας την φλούδα τους. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, κανέλα, ζάχαρη, πελτέ, συμπληρώνουμε, νεράκι
και αφήνουμε να βράσει μέχρι να συμπυκνωθεί. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα. Λίγο
πριν σβήσουμε την σάλτσα μας , προσθέτουμε και την ριγανίτσα.


0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου