Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Εκμέκ Κανταΐφι!

Χρόνος Προετοιμασίας: 40 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 40 λεπτά


Υλικά για ένα μεσαίο ταψί:
300 γρ. φύλλο κανταΐφι
70 γρ. βούτυρο λιωμένο
150 γρ. αμύγδαλο
700 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
50 γρ. άχνη

Για την κρέμα:
1 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 1/3 φλ. τσαγιού αλεύρι
2 κουταλιές βούτυρο φρέσκο
2φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 λίτρο γάλα
1 βανίλια
4 αυγά

Για το σιρόπι:
300 γρ. ζάχαρη
300 γρ. νερό
1 φλούδα λεμονιού
λίγες σταγόνες λεμόνι
1/2 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση
Προετοιμασία:
Φτιάχνουμε το σιρόπι σε μια κατσαρόλα. Βάζουμε το νερό, την ζάχαρη, την φλούδα και την κανέλα. Προσθέτουμε λίγες σταγόνες λεμόνι και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη να γίνει μια σφιχτή σαντιγί και την βάζουμε στο ψυγείο. Ξάνουμε καλά το κανταΐφι με τα χέρια μας και το βάζουμε σε ένα ταξί. Περιχύνουμε με το βούτυρο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά. Το φύλλο πρέπει να ψηθεί καλά να γίνει τραγανό. Αφήνουμε το φύλλο να κρυώσει και το περιχύνουμε με χλιαρό σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το βούτυρο. Αφού βράσουν χαμηλώνουμε τη φωτιά και αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι σταδιακά ανακατεύοντας πολύ καλά. Κατεβάζουμε απ τη φωτιά, χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και τα ρίχνουμε πολύ σιγά μέσα στην κατσαρόλα, να γίνουν ένα. Αφού κρυώσει η κρέμα ξεκινάμε το στήσιμο του γλυκού. 


Στήσιμο Γλυκού:
Στο ταψί που έχουμε σιροπιάσει το κανταΐφι μας, ρίχνουμε την κρέμα. Στρώνουμε καλά με μία σπάτουλα, προσθέτουμε από πάνω με ένα κορνέ την σαντιγί μας και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο 1-2 ώρες να σταθεί και να παγώσει.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου