Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Ψητά Μπουτάκια Κοτόπουλου Μαριναρισμένα Σε Μουστάρδα & Μέλι!

Χρόνος Αναμονής: 3-4 ώρες
Χρόνος Ψησίματος: 80-90 λεπτά



Υλικά:
4 μπουτάκια κοτόπουλου
2-3 κ.σ. μουστάρδας
2 κ. γλ. μέλι
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
Ξύσμα λεμονιού & πορτοκαλιού
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη

Εκτέλεση
Πλένουμε, καθαρίζουμε τα μπουτάκια και τα αφήνουμε να στραγγίξει.
Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, την μουστάρδα, το μέλι, το σκόρδο, ξύσμα και προσθέτουμε μέσα τα μπουτάκια. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά. Κλείνουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να μαριναριστεί.
Βάζουμε τα μπουτάκια σε ένα ταψί, πασπαλίζουμε με ρίγανη και ψήνουμε στο φούρνο για 50-60 λεπτά.

Σημείωση:

Μπορούμε να ψήσουμε τα μπουτάκια και στην σχάρα!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου