Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Μαλακά Σοκολατάκια Με Ξηρούς Καρπούς!

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρονός Αναμονής: 4-5 ώρες



Υλικά:
3-4 πακέτα μπισκότα
500 γρ. ξηροί καρποί (αμύγδαλα, καρύδια)
4 κουταλιές κακάο
125 γρ. κουβερτούρα
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο
1 κουταλιά μέλι
λίγο κονιάκ
1/2 κουταλάκι κανέλα
1/3 κουταλάκι γαρίφαλο

Για το πασπάλισμα: Τρούφα, ινδική καρύδα, κακάο, λιωμένη σοκολάτα.

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το νερό να είναι χλιαρό και το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπόλ. Προσθέτουμε την ζάχαρη, το κακάο, τη σοκολάτα, το βούτυρο, τα μπαχαρικά, το μέλι και το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Σπάμε τα μπισκότα, τα μισά στο μπλέντερ και τα μισά στο χέρι και τα ρίχνουμε μέσα στο μπόλ. Θα γίνει ένα πηχτό μείγμα. Το βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες μέχρι να σφίξει. Βγάζουμε απ' το ψυγείο και πλάθουμε μικρά στρογγυλά σοκολατάκια με τα χέρια μας. Σε μικρά μπολάκια βάζουμε τρούφα, σοκολάτα, κακάο, καρύδα. Βουτάμε τα σοκολατάκια και τους δίνουμε διάφορες γεύσεις.

Σημείωση:
Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε κονιάκ, το αφαιρούμε και στην θέση του βάζουμε λίγο χυμό πορτοκάλι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου