Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Σαλάτα Σπανάκι Με Εσπεριδοειδή Και Βινεγκρέτ Μπαλσάμικο!

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά


Υλικά:
1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
200 γρ. κασέρι σε φλούδες
2 μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες
1 ξινόμηλο σε λεπτές φέτες
2 πορτοκάλια (το φιλέτο τους)
χυμό από 1 πορτοκάλι
200 γρ. ρόδι (σπόρια)
2-3 μανταρίνια 
250 γρ. κρουτόν
3 κ.σ. μουστάρδα
2 σφηνάκια μπαλσάμικο
120 γρ. ελαιόλαδο
2 κ.γλ. μέλιαλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ φτιάχνουμε την σάλτσα μας. Ρίχνουμε το λάδι, το μπαλσάμικο, την μουστάρδα, το χυμό από το πορτοκάλι, το μέλι, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει μια πηχτή, δεμένη σως. Κόβουμε το σπανάκι απαλά με τα χέρια μας και το βάζουμε σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες, το φιλέτο από το πορτοκάλι, το μανταρίνι και το ρόδι. Περιχύνουμε με την σάλτσα μας και ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε με το κρουτόν και στολίζουμε με τις φλούδες από το κασέρι. Η σαλάτα μας είναι έτοιμη. Σερβίρεται δροσερή.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου