Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Παντεσπάνι Σοκολάτας!

Το παντεσπάνι χρησιμοποιείται στην ζαχαροπλαστική ως βάση διαφόρων γλυκών, όπως σε τούρτες και σε πάστες. 


Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Υλικά:
600 γρ. αλεύρι
300 γρ. ζάχαρη
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
50 γρ. κακάο
2 βανίλιες
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ  
6 αυγά

Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ενώνουμε με τον μπέικιν και το κακάο.
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Ανακατεύουμε τα κροκάδια με την ζάχαρη και την βανίλια και χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Στο μείγμα με τους κρόκους ξεκινάμε να ρίχνουμε λίγο αλεύρι, λίγη μαρέγκα, λίγο αλεύρι, λίγη μαρέγκα, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε απαλά και αργά. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180 για 30 λεπτά.

Σημείωση:
To παντεσπάνι είναι καλύτερα να φτιάχνεται από την προηγούμενη μέρα. 
Επίσης όταν χρησιμοποιείται για τούρτες και πάστες το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια ενός δαχτύλου περίπου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου