50γρ. λιπαρή ουσία
50γρ. αλεύρι
1 ποτηράκι κρασιού νερό
300 γρ. βούτυρο καλής ποιότητας βούτυρο
4 κρόκοι αυγών
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
20 γρ. κρέμα γάλακτος
αλάτι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε την λιπαρή ουσία σε μια κατσαρόλα,
προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας πάνω
στη φωτιά χωρίς να πάρει χρώμα. Φτιάχνουμε δηλαδή ένα άσπρο ρου, στο οποίο προσθέτουμε νερό.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα μας. Την βράζουμε δουλεύοντας την με το σύρμα για να
μην σβολιάσει, την βγάζουμε από την φωτιά και την περνάμε από ένα τουλουπάνι. Προσθέτουμε το βούτυρο καλής ποιότητας και ανακατεύουμε καλά. Την χρησιμοποιούμε σε σπαράγγια και βραστά ψάρια.


0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου