Xρόνος Ψησίματος: 40 λεπτά
Υλικά για φόρμα 28 εκατοστών:
1 δόση ζύμη τάρτας (Bλ. Συνταγή για ζύμη μπριζέ)
150 γρ. μπέικον
50 γρ. ζαμπόν
50 γρ. γαλοπούλα
4 φέτες τσένταρ
1 κ 1/2 φλ. τσαγιού διάφορα τυριά τριμμένα
1/2 φλ. τσαγιού μανιτάρια προαιρετικά
4 φέτες τσένταρ
1 κ 1/2 φλ. τσαγιού διάφορα τυριά τριμμένα
1/2 φλ. τσαγιού μανιτάρια προαιρετικά
1/2 φλ. τσαγιού γάλα
250 ml κρέμα γάλακτος
λίγο μοσχοκάρυδο
3 αυγά
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την ζύμη, την ψήνουμε και την αφήνουμε να κρυώσει. Φτιάχνουμε την γέμιση, σοτάροντας το ζαμπόν και το μπέικον τα οποία τα έχουμε κόψει καρεδάκια σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, τα τριμμένα τυριά και το ζαμπόν με το μπέικον. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην τάρτα. Στρώνουμε από πάνω το τσένταρ και ήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30-40 λεπτά. Μόλις βγάλουμε από το φούρνο την ξεφορμάρουμε και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Μυστικό Συνταγής:
Για περισσότερη γεύση στην τάρτα μας μπορούμε μέσα στη ζύμη της να προσθέσουμε λίγο τυρί τριμμένο (κασέρι, κεφαλογραβιέρα).
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου