Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Για 10 μερίδες:
1 κιλό γάλα
1 φλ. τσαγιου ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού σοκολάτα τριμμένη
8 κ.σ. κορν φλάουρ άρωμα βανίλιας
2 κρόκοι
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα 700 γραμμάρια από το γάλα να βράσουν. Προσθέτουμε το πορτοκάλι και τη ζάχαρη. Μόλις διαλυθεί και η ζάχαρη ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα και χαμηλώνουμε πού την φωτιά και ανακατεύουμε καλά να γίνουν ένα μείγμα. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 100 γραμμάρια γάλα με το κόρν φλάουρ. Χτυπάμε και τα αυγά ξεχωριστά και τα ρίχνουμε σε αυτό το μείγμα. Παράλληλα ζεσταίνουμε λίγο τα υπόλοιπα 150 γραμμάρια από το γάλα μας και τα ρίχνουμε σταδιακά στο μπολ ώστε να γίνει χλιαρό όλο το μείγμα. Μόλις τελειώσουμε το ρίχνουμε μέσα στην κρέμα και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά. Σβήνουμε την φωτιά και σερβίρουμε σε πιάτα ή μπολάκια.
Σημείωση:
Μπορούμε να σερβίρουμε πασπαλίζοντας από πάνω τρίμματα σοκολάτας.
Μπορούμε να σερβίρουμε πασπαλίζοντας από πάνω τρίμματα σοκολάτας.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου