Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Spring Rolls Λαχανικών με Γλυκόξινη Σάλτσα!

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Τηγανίσματος: 3 λεπτά


Υλικά για 30 Spring Rolls:
500 γρ. Φύλλο Κρούστας
3 μεγάλα καρότα
3 μεγάλα κολοκυθάκια
1 πατάτα
1 μεγάλο κρεμμύδι
1/2 πράσινη πιπεριά
1/2 κόκκινη πιπεριά
1/2 κίτρινη πιπεριά
1/2 πράσο
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο

Για την Γλυκόξινη σάλτσα: Κρεμμύδι, Ντομάτα, λίγο ξύδι, λίγο ανανά σε κομματάκια, χυμό πορτοκαλιού, ταμπάσκο, μέλι, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο.

Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά μας. Τρίβουμε στον τρίφτη, σε χοντρά κομμάτια, τα καρότα, τα κολοκύθια και την πατάτα και τα σοτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες , τις πιπεριές ζουλιέν, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ελάχιστο νεράκι. Μόλις μαγειρευτούν και τραβήξουν όλα τα υγρά τους κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να παγώσει η γέμιση μας.

Για την Σάλτσα: Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο μέσα σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε τριμμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, ένα ποτήρι νεράκι και αφήνουμε να βράσει για 3-4 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και βράζουμε για άλλα 4-5 λεπτάκια.
Ανοίγουμε τα φύλλα μας και τα κόβουμε στην μέση. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, γεμίζουμε με μια κουταλιά στο κάθε φύλλο και τυλίγουμε σε ρολάκι βάζοντας τα πλαϊνά μέσα. Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να χρυσαφίσουν. Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγο και στην συνέχεια σερβίρουμε με γλυκόξινη σάλτσα.

Σημείωση:
Μπορούμε τα φύλλα να τα κόψουμε και στα τέσσερα, έτσι βγαίνουν περίπου 40-50 κομμάτια στο μισό κιλό κρούστας. Διαφέρουν όμως στο μέγεθος, βγαίνουν πολύ μικρότερα. Τα λαχανικά μπορούμε να τα κόψουμε και ζουλιέν δηλαδή λεπτά μπαστουνάκια, για να τα νιώθουμε περισσότερο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου