Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Χαλβάς Σιμιγδαλένιος Με Άρωμα Λεμόνι!

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά


Υλικά:
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό
2 και 1/2 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
κανέλα (ξύλο)
χυμό και ξύσμα από 1/2 λεμόνι
αμύγδαλο φιλέ για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Βάζουμε την ζάχαρη με το νερό στη φωτιά ίσα να λιώσει η ζάχαρη, το χυμό, το ξύσμα λεμονιού και το ξύλο κανέλας. Σε ένα κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει ελαφρώς, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και με ξύλινη κουτάλα, σε σιγανή φωτιά το σοτάρουμε μέχρι να του δώσουμε ένα σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε το νερό με τη ζάχαρη και το ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Το βάζουμε σε φόρμα κι από πάνω πουδράρουμε με κανέλα. Σερβίρουμε με φιλέ αμυγδάλου από πάνω.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου