Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα
Υλικά :
500 γρ. φαρίνα
2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
1 1/4 φλ. τσαγιού γάλα
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
χυμό από 1/2 πορτοκάλι
1/3 κ.γλ. κανέλα
1/3 κ.γλ. γαρίφαλο
4 αυγά
2 βανίλιες
2 κουβερτούρες λιωμένες
Καραμελάκια της αρεσκείας μας
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, τις βανίλιες, το ξύσμα, τα μπαχαρικά και το χυμό. Στη συνέχεια λίγο-λίγο το αλεύρι και ενδιάμεσα το γάλα. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη κ αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα με 1 ώρα κ 15 λεπτά.
Μόλις ξεφορμάρουμε, βάζουμε την βασιλόπιτα μας σε μια σχάρα περιχύνουμε με σοκολάτα και στολίζουμε με καραμελάκια. Μεταφέρουμε την βασιλόπιτα σε μια πιατέλα και αν θέλουμε δένουμε γύρω της μία κορδέλα κάνοντας έναν όμορφο φιόγκο.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου