Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Καναπεδάκια γαρίδας με κάρυ!

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά


Υλικά για 30-40 καναπεδάκια:
1 μπαγκέτα
30-40 γαρίδες μεσαίες
1 λόλα πράσινη
100 γρ. μαγιονέζα
2 κ.σ κάρυ σε σκόνη
30-40 λεπτές φέτες αγγούρι
άνηθος


Προετοιμασία:

Βράζουμε τις γαρίδες και αφήνουμε να στραγγίξουν πολύ καλά.Κόβουμε στην μέση και βάζουμε το ένα κομμάτι μέσα στο άλλο, σαν δαχτυλίδι, το ένα περασμένο μέσα στο άλλο. Ετοιμάζουμε την σάλτσα που θα αλείψουμε τα καναπεδάκια ως εξής: Bάζουμε το κάρυ σε ένα μπολ και το αραιώνουμε με λίγο νεράκι ώστε να γίνει ρευστό. Προσθέτουμε μέσα την μαγιονέζα και ανακατεύουμε καλά.


Εκτέλεση

Κόβουμε την μπαγκέτα μας σε πολύ λεπτές φετούλες. Απλώνουμε πάνω στο ψωμάκι την σως με ένα κορνέ, κάνοντας μια ευθεία γραμμή από πάνω προς τα κάτω. Βάζουμε το αγγουράκι, ένα μικρό φυλλαράκι από την λόλα στο πάνω μέρος τις φέτας και στο κέντρο πάνω από το αγγουράκι βάζουμε την γαρίδα μας. Κάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να φτιάξουμε όλα τα καναπεδάκια. Ξαναβάζουμε λίγο σως στην μέση και ένα λεπτό φυλλαράκια από τον άνηθο.



Σημείωση:
Μπορούμε να φυλάξουμε τα καναπεδάκια στο ψυγείο για μία μέρα, αρκεί να τα βάλουμε σε δισκάκια και να τα κλείσουμε με μεμβράνη. Το ντεκόρ με την σως και τον άνηθο γίνεται λίγο πριν τα σερβίρουμε.  Επίσης προσέχουμε το αγγουράκι να μην εξέχει από το ψωμάκια μας. Αν συμβαίνει αυτό κόβουμε τις φέτες στην μέση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου