Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Αναμονής: 2 ώρες
Χρόνος Ψησίματος: 45-50 λεπτά
Υλικά:
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη
1//2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
3 φέτες ψωμί μουλιασμένο
2 αυγά
αλάτι
πιπέρι
Για την σάλτσα θα χρειαστούμε:
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 τριμμένες ντομάτες
1 σφηνάκι λευκό κρασί
4 κ. σ. κάπαρη
1/2 φλ. τσαγιού ελίες χωρίς κουκούτσι
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.γλ πελτέ
1 πρέζα ζάχαρη
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Για την σάλτσα:
Για τα σουτζουκάκια:
Χρόνος Αναμονής: 2 ώρες
Χρόνος Ψησίματος: 45-50 λεπτά
Υλικά:
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη
1//2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
3 φέτες ψωμί μουλιασμένο
2 αυγά
αλάτι
πιπέρι
Για την σάλτσα θα χρειαστούμε:
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 τριμμένες ντομάτες
1 σφηνάκι λευκό κρασί
4 κ. σ. κάπαρη
1/2 φλ. τσαγιού ελίες χωρίς κουκούτσι
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.γλ πελτέ
1 πρέζα ζάχαρη
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Για την σάλτσα:
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε την κάπαρη, τις ελιές, Σβήνουμε με κρασί και αφού εξατμιστεί σε 1-2 λεπτά προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, την ζάχαρη, την ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Συμπληρώνουμε 3 ποτήρια νερό και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
Για τα σουτζουκάκια:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την ντομάτα, το ψωμί, τα αυγά, το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά. Ζυμώνουμε καλά με τα χέρια να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μας και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο, αφού πρώτα το σκεπάσουμε με μια μεμβράνη πολύ καλά. Αφήνουμε 1-2 ώρες στο ψυγείο και στην συνέχεια πλάθουμε μακρόστενα σουτζουκάκια και τα τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψάκι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Στην συνέχεια περιχύνουμε από πάνω την σάλτσα και αφήνουμε να ψηθούν άλλα 40 λεπτά.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου