Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Αναμονής: 12-15 ώρες
Υλικά:
1 κιλό σαρδέλες
2 φλ. τσαγιού ξίδι
2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1-2 πιπερίτσες καυτερές (chili)
2 κ.σ. ρίγανη
2 κ.σ. χοντρό αλάτι
λίγους κόκκους πιπέρι
Εκτέλεση
Σημείωση:
Μπορούμε να βάλουμε τις σαρδέλες σε δοχείο και να τις διατηρήσουμε μέσα στο ψυγείο.
Χρόνος Αναμονής: 12-15 ώρες
Υλικά:
1 κιλό σαρδέλες
2 φλ. τσαγιού ξίδι
2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1-2 πιπερίτσες καυτερές (chili)
2 κ.σ. ρίγανη
2 κ.σ. χοντρό αλάτι
λίγους κόκκους πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τις σαρδέλες και αφαιρούμε από μέσα το κόκκαλο και τα εντόσθια αν υπάρχουν. Τοποθετούμε σε ένα μπολ με το μισό ξύδι και αφήνουμε μέσα μέχρι να τελειώσουμε το καθάρισμα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Φτιάχνουμε την μαρινάδα μας προσθέτοντας το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι, το σκόρδο, την ρίγανη, τις πιπεριές και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε μέσα τις σαρδέλες μας, τις οποίες έχουμε βγάλει από το ψυγείο, τις έχουμε ξεπλύνει καλά και τις έχουμε στεγνώσει με χαρτί. Σκεπάζουμε και αφήνουμε ένα βράδυ στο ψυγείο.
Σημείωση:
Μπορούμε να βάλουμε τις σαρδέλες σε δοχείο και να τις διατηρήσουμε μέσα στο ψυγείο.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου