Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 40-50 λεπτά
Υλικά για 12-15 μάφινς :
500 γρ. φαρίνα
2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
1 1/4 φλ. τσαγιού γάλα
ξύσμα από 2 μανταρίνια
χυμό από 3 μανταρίνια
4 αυγά
2 βανίλιες
Για το σιρόπι:
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 κ 1/2 φλιτζάνια νερό
1 κ.σ. μέλι
2-3 σταγόνες λεμόνι
1 φλούδα μανταρίνι
Προετοιμασία
Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Bάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, 1 κούπα μέλι, 2-3 σταγόνες λεμόνι και την φλούδα μανταρινιού. Αφήνουμε να βράσει 6-7 λεπτά, ξαφρίζουμε και κλείνουμε την φωτιά.
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, τις βανίλιες, το ξύσμα και το χυμό. Στη συνέχεια λίγο-λίγο το αλεύρι και ενδιάμεσα το γάλα. Ρίχνουμε το μείγμα σε ατομικές φόρμες, στις οποίες έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί ειδικό για μάφινς. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40-50 λεπτά. Μόλις βγούν τα μάφινς περιχύνουμε με 1-2 κουταλιές σιρόπι.
Σημείωση:
Το σιρόπι πρέπει να είναι κρύο και τα μάφινς ζεστά.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου