Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά
Υλικά για την ζύμη:
20 γρ. μαγιά
350 γρ. αλεύρι για όλες της χρήσεις
1/3 φλ.τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι γάλα
1 κουταλιά βούτυρο
λίγο αλάτι
Υλικά για την γέμιση:
250 γρ. κιλό τυρί γκούντα τριμμένο
10 φέτες τυρί τοστ
250 γρ. ρεγκάτο
10 φέτες ζαμπόν
10 φέτες μπέικον
1 πράσινη πιπεριά
5-6 μνανιτάρια σε φέτες
αλάτι
πιπέρι
Για την σάλτσα:
4 ντομάτες ώριμες
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ. σ. πελτές ντομάτας
1/2 κ. γλ. ρίγανη αποξηραμένη
1 κ .σ. ζάχαρη
λίγο κρασί
2 ποτήρια νερό
1 πρέζα κανέλα
αλάτι
πιπέρι
Προετοιμασία
Για την σάλτσα:
Εκτέλεση
20 γρ. μαγιά
350 γρ. αλεύρι για όλες της χρήσεις
1/3 φλ.τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι γάλα
1 κουταλιά βούτυρο
λίγο αλάτι
Υλικά για την γέμιση:
250 γρ. κιλό τυρί γκούντα τριμμένο
10 φέτες τυρί τοστ
250 γρ. ρεγκάτο
10 φέτες ζαμπόν
10 φέτες μπέικον
1 πράσινη πιπεριά
5-6 μνανιτάρια σε φέτες
αλάτι
πιπέρι
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ. σ. πελτές ντομάτας
1/2 κ. γλ. ρίγανη αποξηραμένη
1 κ .σ. ζάχαρη
λίγο κρασί
2 ποτήρια νερό
1 πρέζα κανέλα
αλάτι
πιπέρι
Προετοιμασία
Για την σάλτσα:
Σε μια κατσαρολίτσα σοτάρουμε το λάδι μαζί με το κρεμμύδι το οποίο έχουμε ψιλοκόψει. Μόλις μαραθεί και πάρει χρώμα, ρίχνουμε και το σκορδάκι για 2 λεπτά και στην συνέχεια σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες, αφαιρώντας την φλούδα τους. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, κανέλα, ζάχαρη, πελτέ, συμπληρώνουμε, νεράκι και αφήνουμε να βράσει μέχρι να συμπυκνωθεί. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα. Λίγο πριν σβήσουμε την σάλτσα μας , προσθέτουμε και την ριγανίτσα.
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια λεκανίτσα τη μαγιά, το βούτυρο,το λάδι, το γάλα και το αλάτι. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε περίπου 30 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο. Χωρίζουμε το φύλλο σε δύο μέρη.
Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί, το λαδώνουμε και απλώνουμε το ένα φύλλο. Ανοίγουμε πολύ λεπτό φύλλο.
Απλώνουμε σάλτσα πάνω στο ζυμάρι, προσθέτουμε από πάνω το τριμμένο ρεγκάτο και έπειτα βάζουμε το ζαμπόν κ το τυρί, τα μανιτάρια, το μπέικον, την πιπεριά και το υπόλοιπο τυρί. Βάζουμε την πίτσα στο φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου