Χρόνος βρασμού: 10 λεπτά
Για το σιρόπι:
4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
3 φλ. τσαγιού νερό
4 κ. σούπας μέλι
2-3 σταγόνες λεμόνι και λίγο φλούδα
1 ξύλο κανέλας
Εκτέλεση
Σημείωση:
4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
3 φλ. τσαγιού νερό
4 κ. σούπας μέλι
2-3 σταγόνες λεμόνι και λίγο φλούδα
1 ξύλο κανέλας
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι μέσα σε μια κατσαρολίτσα και βράζουμε για 10 λεπτά. Ξαφρίζουμε σταδιακά όταν χρειάζεται. Αφαιρούμε την φλούδα, το ξύλο κανέλας και το σιρόπι μας είναι έτοιμο για χρήση.
Το συγκεκριμένο σιρόπι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γλυκά ταψιού, όπως μπακλαβά, γιαννιώτικο, γαλακτομπούρεκο, για παντεσπάνι, για μπαμπάδες και πολλά ακόμα. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε ανάλογα με το γλυκό στο οποίο θα χρησιμοποιηθεί είναι η πυκνότητα του. Στο γαλακτομπούρεκο για παράδειγμα πρέπει να είναι περίπου 36 γράδα, στο μπακλαβά 32, ενώ στους μπαμπάδες 30. Αυτό σημαίνει ότι στο γαλακτομπούρεκο πρέπει να είναι πιο πηχτό ενώ στα υπόλοιπα πιο αραιό. Άρα ξεκινάμε το βρασμό από 7 λεπτά και αν θέλουμε να γίνει πιο πηχτό συνεχίζουμε μέχρι 10-12 λεπτά.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου