Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Σουφλεδάκι Με Σοκολάτα Γάλακτος, Κονιάκ & Πορτοκάλι!

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 12-15 λεπτά


Υλικά για 10-12 μερίδες:
140 γρ. σοκολάτα γάλακτος
125 γρ. κουβερτούρα
250 γρ. βούτυρο
140 γρ. ζάχαρη
20 γρ. κακάο
120 γρ. αλεύρι
1 κ.γλ. μπέικιν 
1/3 ξύσμα πορτοκαλιού 
1 σφηνάκι κονιάκ
4 αυγά
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι 

Εκτέλεση 
Ζεσταίνουμε το βούτυρο με τις σοκολάτες μέσα σε μπεν μαρί μέχρι να λιώσουν. Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη, τα αυγά, τις βανίλιας, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε μέσα στα αυγά το μείγμα με τις σοκολάτες λίγο-λίγο, ανακατεύοντας πολύ καλά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε το κονιάκ, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το γλυκό μέσα στα φορμάκια, στα οποίο έχουμε βάλει αντικολλητικά χαρτάκια. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 12 λεπτά. Όταν ψηθεί το γλυκό μας και παγώσει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Σημείωση: 
Το γλυκό μας πρέπει να είναι τραγανό απέξω και λίγο υγρό μέσα. Επίσης μπορούμε μέσα να προσθέσουμε διάφορες σοκολάτατες.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου