Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Αναμονής: 1 ώρα
Χρόνος Μαγειρέματος: 50 λεπτά
Υλικά:
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
2 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
1//2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 φέτες μουσκεμένο ψωμί
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1 κ. γλ. δυόσμος ξερός
1/2 κ. γλ. ρίγανη ξερή
1 πρέζα κύμινο
2 αυγά
αλάτι
πιπέρι
Για την σάλτσα θα χρειαστούμε:
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1-2 πιπερίτσες τσίλι
2 τριμμένες ντομάτες
1 σφηνάκι ούζο
1/2 κ. γλ. πάπρικα
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 κ. γλ πελτέ
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Για την σάλτσα:
Για τα κεφτεδάκια:
Χρόνος Αναμονής: 1 ώρα
Χρόνος Μαγειρέματος: 50 λεπτά
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
2 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
1//2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 φέτες μουσκεμένο ψωμί
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1 κ. γλ. δυόσμος ξερός
1/2 κ. γλ. ρίγανη ξερή
1 πρέζα κύμινο
2 αυγά
αλάτι
πιπέρι
Για την σάλτσα θα χρειαστούμε:
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1-2 πιπερίτσες τσίλι
2 τριμμένες ντομάτες
1 σφηνάκι ούζο
1/2 κ. γλ. πάπρικα
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 κ. γλ πελτέ
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Για την σάλτσα:
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σκόρδο, τις πιπεριές και στην συνέχεια σβήνουμε με το ούζο. Αφού εξατμιστεί σε 1-2 λεπτά προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, την ζάχαρη, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Συμπληρώνουμε 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
Για τα κεφτεδάκια:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε το κρεμμύδι, την ντομάτα, το ψωμί, τα αυγά, το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά. Ζυμώνουμε καλά με τα χέρια να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μας και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο, αφού πρώτα το σκεπάσουμε με μια μεμβράνη πολύ καλά. Αφήνουμε 1-2 ώρες στο ψυγείο, στην συνέχεια πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια και τα απλώνουμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά, περιχύνουμε με την σάλτσα τα κεφτεδάκια και συνεχίζουμε για άλλα 15-20 λεπτά το ψήσιμο.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου