Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά
Υλικά για 4 μερίδες:
500 γρ. ρύζι αρμπόριο
1.5 λίτρο ζωμός κότας
12 μεγάλες γαρίδες (καθαρισμένες μόνο στο σώμα)
200 γρ. γαρίδες ψίχα καθαρισμένες
100 γρ. μύδια ψίχα καθαρισμένα
150 γρ, κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
100 γρ. βούτυρο
μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε 3 λεπτά τις γαρίδες και τα μύδια. Αφαιρούμε τις γαρίδες και συνεχίζουμε βάζοντας το υπόλοιπο λάδι, το μισό βούτυρο, το κρεμμύδι, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Στην συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί. Προσθέτουμε λίγο λίγο το ζωμό σε 2-3 δόσεις. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσει 15-20 λεπτά περίπου. Όταν το ρύζι μας είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, την κρέμα γάλακτος να βράσει για 2-3 λεπτά, τα θαλασσινά μας (την ψίχα), την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει. Κατεβάζουμε από την φωτιά και σερβίρουμε!
Στήσιμο πιάτου:
Βάζουμε το ριζότο μας στην κέντρο του πιάτου και από πάνω προσθέτουμε τις 3 ολόκληρες γαρίδες. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπεράκι.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου