Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Υλικά για 10 μερίδες:
Για την βάση:
250 γρ. μπισκότα Digestive
120 γρ. βούτυρο λιωμμένο
Για την κρέμα:
700 γρ. τυρί κρέμα Φιλαδέλφια
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
80 γρ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
Για την επικάλυψη:
Γλυκό Βύσσινο
Εκτέλεση
Προετοιμασία:
Σπάμε και τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ. Προσθέτουμε
το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε σε μια στρογγυλή φόρμα το μπισκότο,
περίπου στο πάχος ενός δαχτύλου, το πατάμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντυγί και
την βάζουμε στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε την κρέμα με τον εξής τρόπο:
Ανακατεύουμε το τυρί, τη ζάχαρη και την βανίλια. Προσθέτουμε
και την σαντυγί και ανακατεύουμε απαλά. Βγάζουμε την φόρμα από το ψυγείο, ρίχνουμε μέσα
την γέμιση, στρώνουμε καλά την πάνω επιφάνεια και περιχύνουμε προσεκτικά με το γλυκό
μας. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Σημείωση:
Μπορούμε αν θέλουμε να ψησίματος την βάση, για 10-15 λεπτά στους 180 βαθμούς. Επίσης μπορούμε να φτιάξουμε ατομικά cheesecake, σε ειδικά μπολάκια.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου