Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 1 ώρα
1 κιλό χοιρινό κρέας σε κομμάτια
2-3 μαρούλια
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1-2 φρέσκια κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για το αυγολέμονο:
2 αυγά
2 λεμόνια
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε πολύ καλά τα μαρούλια μας και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρέας, τα κρεμμύδια, τον άνηθο, προσθέτουμε νερό μέχρι να καλύψουμε το κρέας΄, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να βράσει.
Μόλις μισοβράσει ρίχνουμε μέσα τα μαρούλια μας να γίνουν και αυτά. Μόλις μαγειρευτούν σβήνουμε την φωτιά.
Για το αυγολέμονο:
Xωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν, να γίνουν σαν αφρός. Προσθέτουμε το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και τους κρόκους. Στο τέλος προσθέτουμε και το κορν φλάουρ το οποίο το έχουμε διαλύσει σε ένα ποτηράκι με λίγο ζωμό από το φαγητό μας. Συνεχίζοντας το χτύπημα για 2-3 λεπτά. Έπειτα παίρνουμε 2-3 κουταλιές απ’ το φαγητό μας και ζεσταίνουμε το μίγμα τα αυγά για να πάρει την σωστή θερμοκρασία. Περιχύνουμε το φαγητό μας και ανακατεύουμε καλά για να μην κόψει.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου