Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Γλυκιά Κολοκυθόπιτα με σταφίδες σε Ζύμη Τάρτας!

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα


Υλικά για 10 μερίδες:
2 φύλλα Ζύμη Τάρτας (Βλ. Ζύμη Μπριζέ)
2 κιλά κολοκύθα
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
3 κ. σούπας σιμιγδάλι
 1/2 φλ. τσαγιού σπορέλαιο
1 κ.σούπας κανέλα
1 κ.γλυκού γαρίφαλο
100 γρ. σταφίδες
λίγο σουσάμι
Για το πασπάλισμα:
ζάχαρη άχνη και κανέλα


Εκτέλεση
Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Την τρίβουμε στον τρίφτη από την χοντρή μεριά, την σοτάρουμε με ελαιόλαδο και την βάζουμε σε ένα σουρωτήρι μέχρι να στραγγίξει καλά. Όταν στραγγίξει την βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τις σταφίδες, την κανέλα, το γαρίφαλο και το λάδι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. 
Στρώνουμε ένα φύλλο στο ταψί ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας και κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο. Αλείφουμε με λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά με 1  ώρα περίπου στους 180-200 βαθμούς. Μόλις ψηθεί και παγώσει πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.

Σημείωση:
Μπορούμε να μην κλείσουμε με δεύτερο φύλλο την πίτα, απλά να στολίσουμε με σχεδιάκια από την ζύμη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου