Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Γλυκόξινες Γαρίδες!

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά


Υλικά για 4 μερίδες:
20 γαρίδες Ν0 3
αλάτι
πιπέρι


Λάδι για το τηγάνισμα


Για την σάλτσα:

1 κουταλιά βούτυρο
1/2 πιπεριά πράσινη
1/2 πιπεριά κόκκινη
1/2 πιπεριά κίτρινη
1 κολοκυθάκι
1 μικρή ντομάτα
1 φλ. τσαγιού κονιάκ
1/2 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι
1/2 φλ. τσαγιού ξίδι
3 κουταλιές ζάχαρη
1 καρότο


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις γαρίδες. Αφαιρούμε το κεφάλι και το σώμα, βγάζουμε το εντεράκι και αφήνουμε μόνο την ουρά. Τηγανίζουμε σε λάδι. Σε μια κατσαρολίτσα φτιάχνουμε την σάλτσα. Πλένουμε και κόβουμε μικρά καρεδάκια όλα τα λαχανικά μας. Τα σοτάρουμε με λίγο βούτυρο. Ρίχνουμε την ντομάτα, βάζουμε τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκάλι, το ξύδι και σβήνουμε με το κονιάκ. Αφήνουμε να βράσουν για 5-10 λεπτά. Περιχύνουμε από πάνω τις γαρίδες και σερβίρουμε.

Σημείωση:
 

Για καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ψιλοκομμένο ανανά μέσα στην σάλτσα μας!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου