Υλικά για 25 κομμάτια:
500 γραμμάρια καταΐφι
2 φλ. τσαγιού καρύδι ψιλοκομμένο
1 φλ. τσαγιού αμύγδαλο ψιλοκομμένο
1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/2 κ. γλ. κανέλα
250 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για το σιρόπι:
4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
3 φλ.
τσαγιού νερό
4 κ. σούπας
μέλι
2-3
σταγόνες λεμόνι και λίγο φλούδα
1 ξύλο
κανέλας
Προετοιμασία:
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι μέσα σε μια κατσαρολίτσα και βράζουμε για 10 λεπτά. Αφαιρούμε την φλούδα και το ξύλο κανέλας, αφήνουμε να κρυώσει.
Eκτέλεση
Eκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το καρύδι, το αμύγδαλο, την ζάχαρη και την κανέλα. Ανοίγουμε το φύλλο με
την βοήθεια των χεριών μας, ξάνοντάς το. Παίρνουμε
τούφες-τούφες από το μαλλί, ρίχνουμε σταγόνες από το βούτυρο και βάζουμε 1 κουταλιά γέμιση. Τυλίγουμε σε ρολάκι βάζοντας τα πλαϊνά μέσα, αλλά όχι πάρα πολύ σφιχτά. Τοποθετούμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα, το ένα δίπλα στο άλλο
και πριν φουρνίσουμε, ραντίζουμε με βούτυρο και στο τέλος με νερό. Ψήνουμε στους 180
βαθμούς, περίπου 30-40 λεπτά. Όταν βγεί απ το
φούρνο τα σιροπιάζουμε με παγωμένο σιρόπι.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου