Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Κοκκινιστός Κιμάς!

Χρόνος Μαγειρέματος: 50-60 λεπτά



Υλικά:

1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
2 ντομάτες τριμμένες
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 σφηνάκι λευκό κρασί
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα γαρίφαλο
1 φύλλο δάφνης
2 κ.σ. πελτέ
1 πρέζα ζάχαρη
2 μπαχάρια
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε μια κουταλιά βούτυρο, τον κιμά και τα μπαχάρια. Ανακατεύουμε καλά να τσιγαριστούν. Σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, την δάφνη, τη ζάχαρη, γαρίφαλο, κανέλα, αλάτι και πιπέρι.


Συμπληρώνουμε 2-3 ποτήρια νερό και αφήνουμε τον κιμά να μαγειρευτεί. Ανακατεύουμε τακτικά.
Ο κιμάς μας είναι κατάλληλος για μακαρονάδες, παστίτσιο, μουσακά, κανελόνια, λαζάνια παπουτσάκια, ακόμα για πιροσκί και ρολάκια κρέπας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου