Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Πασχαλινά Μελετίνια!

Χρόνος Προετοιμασίας: 70 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 20-25 λεπτά



Υλικά για την γέμιση:
2 κιλά μυζήθρα ανάλατη
2 κιλά ζάχαρη
1/2 κ. γλ. μαστίχα κοπανισμένη
850 γρ. φαρίνα
5 αυγά
4 ασπράδια
2 βανίλιες

Για το φύλλο:
5 φλ. τσαγιού αλεύρι 
1 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό
200 γρ. βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
1 αυγό

Εκτέλεση
Μαλακώνουμε το βούτυρο με τα χέρια μας, ρίχνουμε το αλεύρι και τρίβουμε την ζύμη. Προσθέτουμε το αυγό, το νερό, την βανίλια, το αλάτι και ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη ή με μια βρεγμένη πετσέτα και αφήνουμε την ζύμη μας να ξεκουραστεί για 40 λεπτά.

Για την γέμιση: Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Κάνουμε τα ασπράδια μαρέγκα. Βάζουμε την μυζήθρα σε ένα μπολ, προσθέτουμε την ζάχαρη και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός για 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε έναν-έναν κρόκο μέσα συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε την μαστίχα, την μαρέγκα ανακατεύοντας πλέον απαλά και τέλος ρίχνουμε το αλεύρι, το οποίο έχουμε κοσκινίσει.
Ανοίγουμε το φύλλο λεπτό και με ένα κουπάτ 8-10 cm κόβουμε στρογγυλά κομμάτια, βάζουμε στην μέση 1 γεμάτη κουταλιά γέμιση, σηκώνουμε τα πλαϊνά και τσιμπάμε γύρω-γύρω κάνοντας σχέδιο. Ακουμπάμε με μια σπάτουλα τα μελετίνια μας σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου