Χρόνος Προετοιμασίας: 15-20 λεπτά
1 1/2 γλ. τσαγιού ζάχαρη
3/4 φλ. τσαγιού βούτυρο
4 κ. σούπας γάλα εβαπορέ
ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
1 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γλ. σόδα
1/2 κ.γλ. σόδα
1 φαρίνα
1 αυγό
2 βανίλιες
1/2 σφηνάκι κονιάκ
1/2 σφηνάκι κονιάκ
Λαδόκολλα και 1 αυγό για το ψήσιμο
Εκτέλεση
Χτυπάμε σε ένα μπόλ το βούτυρο και
ρίχνουμε την ζάχαρη. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και όλα τα υπόλοιπα
υλικά. Στο τέλος βάζουμε το αλεύρι και πλέον ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι η
ζύμη να ξεκολλάει από τα τα τοιχώματα του μπόλ. Αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο την
ζύμη και έπειτα πλάθουμε κουλουράκια σε διάφορα σχέδια. Σε ένα ταψί στρώνουμε
λαδόκολλα και τοποθετούμε τα κουλουράκια το ένα δίπλα στο άλλο. Αλείφουμε με
ένα πινελάκι το αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για
25-30 λεπτά.
Σημείωση:
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο φαρίνα ακόμα, μέχρι η ζύμη να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου