Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 25 λεπτά
Υλικά:
500 γρ. ρύζι
αρμπόριο
1.5 λίτρο ζωμός κότας
ή νερό
300 γρ. γαρίδες
καθαρισμένες (μέτριο μέγεθος)
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
5-6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 φλ. καφέ άσπρο
κρασί
60 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
3-4 κλωστούλες
σαφράν
100γρ. βούτυρο
μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ
αντικολλητικό τηγάνι Βάζουμε το μισό λάδι και το μισό βούτυρο να ζεσταθούν.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το ρύζι, αλάτι,πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν
χρώμα. Στην συνέχεια σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε το σαφράν μέσα να διαλυθεί
και περιμένουμε 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί. Προσθέτουμε λίγο λίγο το ζωμό σε
2-3 δόσεις. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσει 15-20 λεπτά περίπου.
Παράλληλα σε ένα
τηγανάκι βάζουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε τις γαρίδες για 3-4 λεπτά μέχρι
να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές και να ψηθούν.
Όταν το ρύζι μας
είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και την παρμεζάνα και
ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει. Κατεβάζουμε από την φωτιά και σερβίρουμε!
Στήσιμο πιάτου:
Βάζουμε το
ριζότο μας στην κέντρο του πιάτου και από πάνω προσθέτουμε 3-4 γαρίδες. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπεράκι.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου