Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 80-90 λεπτά
Υλικά για 5 μερίδες:
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ντομάτες τριμμένες
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 φλ. τσαγιού μαυροδάφνη
2-3 μπαχάρια
1 κ. σούπας πελτέ
1 πρέζα ζάχαρη
1 κ.σ. βούτυρο
νεράκι
αλάτι
πιπέρι
κανέλα
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε μπουκίτσες. Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο και βούτυρο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, προσθέτουμε το κρέας, τα μπαχάρια και το αφήνουμε να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με την μαυροδάφνη, προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, την κανέλα και τη ζάχαρη. Συμπληρώνουμε νεράκι μέχρι να καλύψουμε το κρέας και αφήνουμε να σιγοβράσει. Σερβίρεται με μακαρόνια, πουρέ, ρύζι, πατάτες τηγανιτές.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου